Van Scheveningen tot Larochette en weer zerück

Dag 1 - Wakker worden en de omgeving verkennen.

Tanken...

Na de lange reis vanuit Nederland, moest er natuurlijk getankt worden. Met knikkende knieën reden ze naar Larochette centre ville toe om daar te kijken wat de schade per liter benzine zou worden. Aangekomen in het dorp gingen ze linksaf richting de supermarket en reden het terrein van de Esso op. En tot allebij hun verbasing was de prijs voor een liter benzine vele malen goedkoper dan in Nederland. € 1.45 welteverstaan. Dus vol die tank! Hierna ging michel betalen en met zijn beste frans vroeg hij of hij kon betalen voor pomp quatre. De vrouw begreep hem metteen en moest lachen toen hij vroeg of het altijd zo goedkoop tanken was in Luxemburg.

Luxembourg Centre Ville...

Hierna besloten Sanne en Michel om naar Luxembourg city te gaan. Onderweg ontzettend veel bergen tegen gekomen waar onze Citroën C3 enige moeite mee had, maar het lukte. Veel antenne's, watertorens en andere prachtige kunstwerken later kwamen ze op de snelweg richting luxemburg aan en reden daarna zo de stad in. Een prachtig artistiek vormgegeven stad waarbij je zou denken dat je 100, wat zeg ik, 500 jaar terug bent getreden in de tijd.

Na een parkeer gerage ingereden te zijn, kwamen ze erachter dat deze zelfs maar 1,50 euro per uur kosten! We schrokken want in Den Haag kost een parkeergarage onder de stad het dubbele. Goed en wel, ze liepen de parkeergarage uit en kwamen aan op een drukke stadsweg die werd bereden door bussen en andere vervoers middelen. 'Hé San, je kan hier fietsen huren uit een automaat. Grappig he!!

Ze komen aan bij een oversteekpunt waar een voetgangers licht staat. Even wachten dus.... 'Zou je hier een boete krijgen als je je rookwaar op de grond gooit schat?' Sanne kijkt een paar keer op de grond en ziet een paar peuken liggen.... 'ik denk het niet schat.'..

Sanne neemt het touw in handen en loopt samen met Michel een ontzettend hoge brug op die van de plek van de parkeergarage naar de stad gaat. 'Merde! Dit is wel een erg hoge brug schat, loop jij maar langs de rand!' 'mietje klinkt het voor hem' Michel moet keihard lachen.. 'Ja ik heb nou eenmaal last van hoogtevrees.'

Over de brug komen ze aan bij het begin van de centre ville van Luxembourg. Een prachtig vormgegeven stad waar ze in Nederland nog een puntje aan kunnen zuigen. Winkels in panden die jarenlang gebruikt zijn voor verschillende doeleinde, en prachtige monumenten staan om je heen. 'Wat is het hier mooi hé!'

Ze lopen door een aantal straten opzoek naar een lekkere maaltijd. Het is net rond 13:00 en alle bankmedewerkers in Luxembourg zijn met pauze om op een terasje wat te eten. Alles zit dus overvol en ze besluiten nog naar een winkeltje aan de rand van de stad te gaan om 2 souveniers te halen voor Sanne en Michel. Een rugmassage stok voor sanne en een mooi bierglas voor michel met het logo van luxembourg erop.

Hierna besluiten ze terug te gaan naar de parkeer garage. Maar niet voordat ze nog een aantal foto's hebben geschoten bij de verschillende monumenten en het uitzicht. Hierna zijn ze via dezelfde weg, welke nu nog drukker was omdat alle bankmedewerkers met de lunch klaar waren en naar t werk terug gingen. Voorzichtig kwamen ze aan bij de ingang van de parkeer garage waar Michel even heel erg last van de warmte kreeg. Dit werd ook veroorzaakt door de drukte maar dat terzijde. Het zweet brak hem in de garage uit en Sanne ging betalen en Michel ademde eens goed in en uit. Toen gingen ze terug naar de auto waarna ze besloten nog even langs de Auchan te gaan.

Auchan...

Aangekomen bij de Auchan kwamen ze erachter dat het daar nog veel drukker was. Auto's reden op en af, maar dat kon de pret niet drukken. Michel was een beetje gepikeerd doordat ze langs de ingang van de parkeergarage reden, maar eenmaal omgekeert zag Sanne dat er nog een ingang aan de andere kant was. Eenmaal daar ingereden merkte ze op dat het tarief de eerste drie uur niet geld. WOWWWW!!!!!

Ze lopen het winkelcentrum via de lange platte roltrap in en komen uit bij een ingang van een grote winkel. Eenmaal in de winkel valt hun kin bijna op de punt van hun schoenen. Deze winkel is minimaal 6 keer de Albert Heijn XL in Den Haag en heeft zelfs een verdieping erboven op met huishoud artikelen, electronica en zelfs aan kleding word daar gedacht. Ze beslissen de standaard boodschappen te doen en later nog eens rustig rond te lopen. Er is zoveel te zien hier..

Nadat ze de boodschappen hebben gedaan, gaan ze naar de auto terug.. Als ze die wel kunnen vinden. De parkeer garage is zo groot dat het even zoeken is, maar ze hebben het gevonden. In de auto stelt Michel de gps in op Camping Birkilt en ze rijden weg. Alles verloopt perfect en aangekomen op de camping gaan de voeten op een stoel en kan het genieten verder gaan...

Relaxen!!!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!